header-tooway

Euro Broadband servis

Vaš napredak je nama izazov

O Euro Broadband™ servisu

Euro Broadband™ je visokokvalitetni, satelitski širokopojasni Internet pristup za korisnike širom Europe.

Euro Broadband™ servis predstavlja novu generaciju širokopojasnog (broadband) Internet servisa koji je brži i fleksibilniji. Satelit je budućnost širokopojasnog  pristupa Internetu.

Euro Broadband™ je proizvod namijenjen manje zahtjevnim i kućnim korisnicima, ali ipak je u potpunosti nezavisan od zemaljske infrastrukture i pruža satelitski internet. Korisnikov antenski sustav prima i odašilje podatke preko satelita prema Eutelsatovom centru u Torinu gdje korisnikova veza "izlazi" na internet. 

Euro Broadband™ koristi satelite. Mala antena na vašem objektu omogućuje da signal skoči s računala na satelit i poveže se s internetom. Zato što je Euro Broadband dvosmjerni sustav, isto se događa kada se podaci šalju natrag u suprotnom smjeru. 

Korisnikov promet ostvaren satelitskom vezom nije ograničen, ali podliježe pravilima primjerenog korištenja FAP (Fair Access Policy). Kao i kod svih drugih satelitskih davatelja usluge dijeljenog kapaciteta, sustav za svakog pojedinog korisnika kontinuirano prati prosječnu karakteristiku protoka podataka kroz više različitih intervala i određuje tzv. prag primjerenog korištenja sukladno tarifnom paketu kojeg je korisnik odabrao. Ako korisnik značajno premašuje kalkulirani prag, očekivana su smanjenja brzine u periodima vršne korištenosti satelitske infrastrukture.

tooway-slide1
tooway-slide2
Pristupačni paketi

Odaberite paket i cijenu koja vam odgovara i uskoro možete uživati ​​u download brzinama i do 50 Mbps.

Bez telefonske linije

Euro Broadband koristi satelitsku tehnologiju, a ne telefonsku liniju. To znači da nije bitno ako živite u ruralnom području ili ste samo nesretni što je vaša internet veza jako loša. Euro Broadband vam pruža brz, pouzdan i pristupačan širokopojasni internet u vaš dom.

Najveće brzine

Postoje različiti paketi brzina, nudimo download brzine do 50 Mbps i upload brzine do 10 Mbps.

Potpuna pokrivenost

Brzi internet pokriva cijelu Europu i Sredozemlje. Euro Broadband je dostupan svima diljem Europe i Sredozemlja, sa istom visinom kvalitete, bez obzira gdje se nalazite.

Brza instalacija

Mala satelitska antena se montira na vanjskoj strani vaše kuće ili stana. Nakon toga jednostavno priključite satelitski modem u računalo i spremni ste.

Pouzdano

Usluga je dizajnirana da se nosi s većinom vremenskih uvjeta i vjetrom brzine do 200 km/s, te garantira pouzdanost preko 99,5% na godišnjoj razini.

Tehnologija

Viasat SurfBeam tehnologija koristi Ka band, otprilike dvostruko veći u frekvenciji od Ku banda. To implicira manju zraku koja doprinosi manjim terminalima krajnjih korisnika.

Manje zrake omogućuju učinkovitije korištenje satelitske snage na dolaznoj vezi i poboljšani G / T (Gain-over-Temperature) na povratnoj vezi. Zbog manjih zraka manja su i područja pokrivenosti na terenu (beam footprints), ali ih ima više u ukupnom području pokrivanja usluge, što također povećava ponovno korištenje frekvencije. Ka band ima manje smetnji od Ku banda, jer manje satelita radi u toj frekvenciji.

Euro Broadband i Viasat SurfBeam koriste DVB - S2 Variabilno kodiranje i modulacijske tehnologije. Adaptivno kodiranje i modulacija (ACM) prikuplja podatke o slabljenju sugnala iz svakog terminala i prilagođava kodiranje signala i modulaciju za dolazno stanje svakog pojedinog terminala. To omogućuje učinkoviti prijenos do svakog terminala, bez smanjenja učinkovitosti cijele mreže.

Varijabilno kodiranje i modulacija ne zahtijeva povratni kanal i ne prilagođava se uvjetima slabljenja signala u realnom vremenu. Umjesto toga statična učinkovitost je definirana za svaki terminal prema potrebnoj dostupnosti. Time se poboljšava učinkovitost modulacije za razliku od Konstantog kodiranja i modulacije koji zahtjeva primjenu najgoreg proračuna veze na čitavo područje zrake.